“Dushet e të Ardhmes”, kurseni mbi 1000 € në vit

Mehrdad Mahdjoubi, dizenjues suedez ka krijuar dushin e inspiruar nga Nasa për të ricikluar ujin.

Dush i cili riciklon ujin e pisët është teknologjia e re e cila lejon të kurseni shuma të konsiderueshme. Sipas dizenjuesit, përdoruesit do të arrijnë të kursejnë rreth 1.265 euro në vit.

Teknologjia, e cila përdor 80% më pak energji dhe rreth 90% më pak ujë se modelet e zakonshme, është e ngjashme me modelin e përdorur në International Space Station ku uji nuk mund të shpërdorohet.

Orbital Systems’ ‘Shower of the Future’. Foto: orbital system
Orbital Systems’ ‘Dushet e të Ardhmes’. Foto: orbital system

Uji i përdorur kalon në dy filtra, në të parin filtrohen mbetjet e mëdha si pluhuri dhe në filtrin e dytë pastrohen bakteriet e viruset. Më pas uji ringrohet në temperaturën që vet përdoruesi vendos dhe mund të ripërdoret. Dushi nis me pesë litra ujë. Por nëse sensorët zbulojnë se ky ujë është shumë i kontaminuar për tu ripërdorur, zëvendësohet me ujë të pastër.

Prodhuesit në dhjetor kanë bërë shitjet e para drejt ushtrisë Suedeze dhe spitaleve.

Lexo më tepër: http://www.theguardian.com/business/2016/feb/21/the-innovators-looped-water-system-for-earth-friendly-shower

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s