Google ju ‘shpëton’ nga faturat e kripura elektrike

Google nuk është vetëm një motorr kërkimi, nëpërmjet aplikacioneve të publikuara ka sjellë një impakt të madh në shoqëri. I tillë është edhe aplikacioni i fundit, i cili do të na ndihmojë të përgjysmojmë faturën e energjisë elektrike. Nëpërmjet tij ju do mund të vlerësoni nëse duhet të instaloni panelet diellore në banesën apo biznesin tuaj. Nuk ka rëndësi nëse jeni në Tiranë, Durrës apo Fier, aplikacioni do të jetë i aksesueshëm në çdo cep ku ka ditë me diell. Continue reading “Google ju ‘shpëton’ nga faturat e kripura elektrike”

Advertisements

Produkte bio që kujdesen per shendetin tuaj psikologjik dhe fizik

Të gjithë e njohim shprehjen “Një mëndje e shëndosh në një trup të shëndosh”. Por a i’a dimë të gjithë rëndësinë në praktikë, apo ato mbesin si aforizma latine që praktikohen vetëm në teori?!

Çdokush ka pasur ditë të këqija, ku humori negativ ka qënë prezent gjatë gjithë ditës apo stresi i përditshëm. Por zgjidhja nuk qëndon në medikamente që mund të blini në farmaci apo në zyrat e doktorëve. Është pikërisht kuzhina juaj që do t’iu rikthejë humorin e t’iu shpëtojë ditën. Continue reading “Produkte bio që kujdesen per shendetin tuaj psikologjik dhe fizik”

Pemët komunikojne me internetin e vet natyral

 

Në 1999 shkenctarët e Universitetit të Baselit, Zvicër, nisën një eksperiment për të parë se si reagonin bimët ndaj sasisë së madhe të dioksid-karbonit që ne nxjerrim në ajër. Gjatë kërkimeve të fundit, ata u përballën me zbulim të papritur se pëmet shkëmbenin karbon me njëra-tjetrën, edhe kur nuk ishin të lidhura drejtpërdrejt. Por “wood-wilde web” mund të ndryshojë rrënjësisht mënyrën se si ne e kuptojmë ndërveprimin pyjor. Continue reading “Pemët komunikojne me internetin e vet natyral”